Hakim Ben Ali pakt Belgische titel lichtgewichten met technisch knock-out

Hakim Ben Ali heeft in Izegem op de 90ste editie van de traditionele boksmeeting op kerstdag de Belgische titel bij de lichtgewichten veroverd. In een kamp om de vacante titel versloeg hij Reda Azzaoui met technisch knock-out in de tweede ronde.

De 27-jarige Ben Ali nam meteen het initiatief. Hij begon heel aanvallend en duwde zijn twee jaar jongere tegenstander meteen in een defensieve rol. Azzaoui bleek veel te licht uit te vallen voor Ben Ali, die zijn eerste KO-zege boekte. Ben Ali heeft nu tien overwinningen en één nederlaag op zijn palmares. Azzaoui leed in zijn zestiende kamp zijn vijfde nederlaag. Hij heeft ook nog twee draws en negen zeges achter zijn naam.

Als opwarmertje voor het Belgisch kampioenschap haalde Seba Steen verschroeiend uit tegen de Fransman Nabil Lemar. Ook hun kamp werd in de tweede ronde stopgezet.

In de hoofdkamp van de avond versloeg de 22-jarige Ryad Merhy de 28-jarige Georgiër Shalva Jomardashvili. Laatstgenoemde legde meteen een hoog tempo op, maar Merhy kwam steeds beter in de kamp en deelde vanaf de derde ronde enkele fikse mokerslagen uit. In de vijfde ronde werd de partij voortijdig gestopt en won Merhy door technisch knock-out van de moegestreden Shalva Jomardashvili. Merhy bleef zo in dertien kampen ongeslagen. Elf keer won hij voor de limiet.

Uitslagen:

Super lichtgewichten 6x3:

Hovhannes Zhamkochyan (Geraardsbergen) wint door technisch knock-out in de zesde ronde van Younes Amrani (Oostende)

Cruisergewichten 8x3: Yves Ngabu (Roeselare) wint door technisch knock-out in de tweede ronde van Cedric De Keirsmaecker (Lier)

Lichtgewichten 4x3:

Seba Steen (Oostende) wint door technisch knock-out in de tweede ronde van Nabil Lamari (Fra)

BK lichtgewichten 10x3:

Hakim Ben Ali (Bel) wint door technisch knock-out in de tweede ronde van Reda Azzaoui (Bel)

Weltergewichten 6x3:

Stephen Danyo (Ned) wint door technisch knock-out in de tweede ronde van Karlo Tabaghua (Zwe)

Cruisergewichten 8x3:

Ryad Merhy (Bel) wint door technisch knock-out in de vijfde ronde van Shalva Jomardashvili (Geo)