Haar perfecte oefening werd al meer dan 100 miljoen keer bekeken, nu zet turnster nieuwe topprestatie neer

AFP
Katelyn Ohashi heeft het nogmaals voor elkaar gekregen. De Amerikaanse gymnaste (21) pakte eerder dit jaar al uit met de perfecte grondoefening en afgelopen weekend was het opnieuw prijs.

Extra leuk voor Ohashi, die uitkomt voor de University of California (UCLA): deze keer behaalde ze de perfecte score op haar grondoefening in Seattle (Washington), de plaats waar ze werd geboren. Het was de eerste keer dat ze voor UCLA uitkwam in haar thuisbasis en meteen sneuvelde het plaatselijke toeschouwersrecord. Met 7.228 waren ze in Washington en onder hen bevonden zich ook zowat 30 familieleden van Ohashi. “Het publiek bezorgt me enorm veel energie. Dat ze met zoveel waren, en er bovendien ook heel wat familieleden kwamen kijken, maakte het alleen nog specialer. Ik voelde me nog meer gesteund dan anders”, reageerde de gymnaste, die uitpakte met een oefening die gelijkaardig was aan die die intussen al meer dan 100 miljoen keer bekeken werd op YouTube.

(Lees hieronder verder)

AFP
AFP

Voor Kondos Field, haar coach bij UCLA, kwam de nieuwe perfecte score niet als verrassing. “Ik heb het al het hele seizoen gezien. Ze weet gewoon hoe ze zich moet amuseren met haar ploegmaats, ze weet hoe ze die moet motiveren en ze weet ook wat er nodig is om zich thuis te voelen tijdens haar oefeningen.”

AFP

Hun ploeg, de UCLA Bruins, zou uiteindelijk met 197.600-196.00 winnen. Meteen de achtste opeenvolgende overwinning, en dat was ook voor een groot deel de verdienste van Kyla Ross. Voor haar perfecte sprong kreeg de gymnaste, die in 2012 olympisch goud behaalde en ook al verschillende keren op het podium stond op wereldkampioenschappen, eveneens een tien van de jury.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • werner beckers

  Nooit heb ik begrepen hoe je hier objectief punten aan kunt geven

 • Jo verbeeck

  De grondoefeningen van Simone Bils zijn van een hoger niveau. Dit is puur show met een niet zo'n hoge moeilijkheidsfactor.

 • eric brack

  Prachtige sport turnen. Jammer wordt het ondergewaardeerd.

 • Gaston FOUBERT

  Eens proberen hé Marijke, ben benieuwd. Als je alleen naar de show kijkt en niet naar de oefeningen kan ik je begrijpen.

 • marijke boulet

  Een showbeest net zoals de Amerikanen dat graag hebben , iedereen die regelmatig internationaal turnen volgt zal je kunnen vertellen dat de moeilijkheidsgraad van deze oefening niet hoog genoeg is om een perfecte 10 te turnen .