Haar kamp had concurrentie van erg bloederig titelgevecht tussen twee worstelkolossen, maar Ronda Rousey beleeft onvergetelijk debuut in WWE

Links: Rousey neemt McMahon in armklem en houdgreep. Rechts: Roman Reigns zag af tegen Brock Lesnar in WrestleMania 34.
rv Links: Rousey neemt McMahon in armklem en houdgreep. Rechts: Roman Reigns zag af tegen Brock Lesnar in WrestleMania 34.
Ronda Rousey heeft haar alias van 'sterkste/ gemeenste vrouw op aarde' alle eer aangedaan tijdens haar grote debuut als professionele worstelaarster in het WWE (World Wrestling Entertainment). In de Superdome in New Orleans liet ze voor 78.000 toeschouwers zien wat ze in haar mars heeft tijdens het zwaar gehypete WrestleMania 34. Aan de zijde van Kurt Angle liet ze weinig heel van het getrouwde koppel Triple H/Stephanie McMahon.

En of 'Rowdy' er klaar voor was. Nadat ze al enkele korte optredens had gemaakt om haar voor te stellen aan het grote publiek en om haar contract te ondertekenen (wat al snel uit de hand liep, lees er HIER alles over), waren er veel schijnwerpers op Rousey gericht. In de ring herinnerde ze in de mixed tag-team match er iedereen aan dat ze een gewezen MMA-kampioene is, met geregeld slagen en bewegingen uit de octagon. Maar ook met het in het WWE minstens even belangrijke showelement, inclusief de nodige trashtalk tijdens de kamp. Zo liet ze Triple H weten dat ze in haar ganse WWE-carrière niet zal stoppen met zijn vrouw ervan langs te geven. Met een van haar karakteristieke wapens dwong ze McMahon ook tot opgave: die werd in een armklem annex houdgreep gehouden waaruit ze niet meer kon ontsnappen. UFC-goeroe Dana White, een van de aanwezigen, zag dat het goed was.

Haar beruchte partner Kurt Angle, een WWE-legende die op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta worstelgoud pakte en nu ook manager is van Raw, zag het allemaal graag gebeuren. "In haar eerste kamp ging het spreekwoordelijke dak er meteen af. Ronda is voorbestemd om dit te doen. Ze gaat hier nog heel wat successen boeken." Zelf was Rousey tot tranen toe bewogen na haar debuut. "Ik ben extatisch. Dit moet mijn favoriete dag ooit zijn, na mijn trouwdag."

Spektakel was er ook tijdens de hoofdbrok van de avond, de WWE Universal titelpartij tussen Brock Lesnar en Roman Reigns. Die laatste moet de nieuwe absolute koning van het WWE worden en was al voor de vierde opeenvolgende keer de afsluiter van WrestleMania, maar 'The Big Dog' moest het na een erg bloederig duel tussen beide zwaargewichten afleggen tegen Lesnar, die flirt met een terugkeer naar het UFC. Op een gegeven moment pakte 'The Beast' uit met een elleboog vol in het gezicht van Reigns. Tot afgrijzen van de fans, die 'This is awful' (dit is afschuwelijk) zongen. Hoezo, WWE is louter show?
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Ongena

    Hoe noemt men dat; "meer sport"??? Die zijn klaar om binnen gestoken te worden!

Video