Gymnaste Axelle Klinckaert verovert twee keer goud

PHOTO_NEWS
Axelle Klinckaert heeft op het Europees Jeugd en Olympisch Festival in het Georgische Tbilisi de Belgische delegatie twee gouden medailles bezorgd. De 15-jarige gymnaste pakte eerst goud aan de balk. Enkele uren later was ze ook de beste in de grondoefening. Nina Derwael maakte het Belgische feestje compleet door in dezelfde discipline brons te behalen.

Klinckaert kreeg voor haar grondoefening 14,100 punten en haalde het voor de Russin Daria Skrypnik (13,900) en Derwael (13,750). De Belgische gymnastes zitten zo aan zes medailles op dit EJOF, na het goud voor Klinckaert aan de balk, haar zilver in de allroundcompetitie, het zilver voor Klinckaert, Derwael en Julie Meyers in de landencompetitie en het zilver voor Derwael op de brug met ongelijke leggers.

Nog vandaag was ook tennisser Tibo Colson goed voor eremetaal in Tbilisi. De 15-jarige Colson hield in het duel om het brons de als derde geplaatste Pool Daniel Michalski af. Het werd 6-2, 4-6, 6-4.

Het EJOF is een olympische competitie voor jonge Europese topsporters tot 18 jaar, die om de twee jaar gehouden wordt in een niet-olympisch jaar.