Groot-Brittannië lukt knappe remonte tegen Spanje in Hockey Pro League: van 4-1 naar 5-6

rv
Groot-Brittannië heeft in de tweede wedstrijd van de nieuwe Hockey Pro League Spanje verslagen met 5-6. De Britten keken in Valencia nochtans na elf minuten tegen een 4-1-achterstand aan.

Spanje trof maar liefst vier keer raak in het eerste kwart. Xavi Lleonart (2.), Marc Bolto (7.), Diego Arana (9.) en Albert Beltran (11.) verschenen op het scorebord. Groot-Brittannië scoorde slechts één keer via Adam Dixon (3.). Toch gingen de Britten nog op en over hun opponent. Zachary Wallace (22.), Mark Gleghorne (40.), opnieuw Dixon (41.), Phil Roper (47.) en David Condon (57.) zetten de ruime achterstand om in een 4-6-voorsprong. Voor Spanje kon enkel nog Alvaro Iglesias in de 58ste minuut scoren.

In de stand komt Groot-Brittannië aan de leiding. Spanje is tweede, België derde. Afgelopen zaterdag verloren de Red Lions na shoot-outs van Spanje. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. De Belgen, kersvers wereldkampioen, kunnen zich zaterdag in Cordoba herpakken. Dan nemen ze het om 22u15 Belgische tijd op tegen olympisch kampioen Argentinië.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.