Grant Hackett maakt indruk bij comeback

EPA
Zes jaar na zijn laatste wedstrijd heeft Grant Hackett vandaag op de openingsdag van de Australische zwemkampioenschappen meteen zijn visitekaartje afgegeven. Hij eindigde op de 400 meter vrije slag op een verrassende derde plaats in een scherpe 3:46.53.

De 34-jarige Hackett had dinsdag op de Australische televisie laten weten dat hij een comeback zou maken. De tweevoudig olympisch kampioen op de 1.500 meter (in 2000 en 2004) had na de Olympische Spelen van 2008 in Peking een punt gezet achter zijn carrière. Daarna kampte hij met persoonlijke problemen, zoals een verslaving aan slaapmiddelen. Zo'n zes maanden geleden begon hij opnieuw te trainen.

"Ik had niet verwacht dat ik al meteen zo sterk zou presteren. Ik kan het amper geloven dat ik ruim onder de 3:50 ben gebleven", reageerde de 'Aussie'. "Wie weet tot wat ik in staat ben met nog zes maanden training in de benen."

De zege ging naar Mackenzie Horton in 3:42.82, de snelste tijd van het jaar. David McKeon werd tweede in 3:44.28. Hackett, die hoopt op een ticket voor het WK deze zomer in Kazan, is op het Australische kampioenschap in Sydney ook nog ingeschreven op de 100 en 200 meter vrije slag.

AFP