Gouden Derwael steelt harten, inclusief dat van icoon Nadia Comaneci: “Nina brengt weer elegantie in de sport”

Nina Derwael.
AP Nina Derwael.
“Nina Derwael. The new world champion.” Wat klonk dat goed, gisteren in Doha. En niemand die de 18-jarige gymnaste het goud niet gunde. Derwael stal op het WK alle harten, inclusief dat van icoon Nadia Comaneci. “Nina doet alles zo mooi lijken.”

Wie zijn oor in Doha te luister legde bij ­kenners of bewonderaars van artistieke ­gymnastiek, kwam steeds op hetzelfde uit: Nina Derwael is amàààààzing. Uitzonderlijk. Fantastisch. De goedlachse gymnaste uit Sint-Truiden laat schijnbaar niemand onberoerd in het wereldje, al was het maar door haar ­ongewone verschijning. 1m68 – ze is een ­gigant tussen de kleine wezentjes die de meeste gymnastes zijn.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominik Martens

  Voor meerkamp moet je veel meer kunnen hoor. Ben zelf meerkamper geweest.

 • Christiaan Goethals

  @Peter Van Den Abbeele. Dan weet je echt niet wat je moet doen om in de top bij het turnen te kunnen meedraaien. Een draai over het paard duurt soms 1a2 jaar oefenen vooraleer dat kunt, en....dat is enkel een draai, en.....daar zitten heel wat meer moeilijker bewegingen in, hoor.

 • Peter Van Den Abbeele

  Denk dat Thiam in haar discipline toch meer aanzien verdient voor die trofee...

 • Roger Deprez

  Zeker sport vrouw van het jaar zonder twijfel, als het weer niet Noord -Zuid wordt zoals verleden jaar.

 • Roger Deprez

  Eerlijk, met haar 1,68 meter is ze zeer elegant en haar uitvoeringen zijn om emotioneel van te worden, wat een pracht atlete.