Goud voor Eveline Peleman en zilver voor Hannes Obreno in Internationale Wedauregatta

Eveline Peleman (archiefbeeld)
BELGA Eveline Peleman (archiefbeeld)
Eveline Peleman heeft vandaag op de tweede wedstrijddag van de befaamde Wedauregatta roeien in het Duitse Duisburg goud veroverd in de skiff voor lichtgewichten. Skiffeur Hannes Obreno pakte zilver.

De finale van de skiff bij de mannen werd gekleurd door de deelname van twee Belgen: Obreno en Bram Dubois. Obreno, vice-wereldkampioen U23, moest na 500m zijn Nederlandse concurrent Roel Braas laten wegglippen en keek na 1000m tegen een kloof van zeven seconden aan. Ondanks de zware weersomstandigheden, die duidelijk in het voordeel van de veel zwaardere Braas speelden, kon Obreno met een sterke tweede wedstrijdhelft zijn achterstand nog tot onder de vier seconden terugbrengen. De Pool Natan Wegrzycki-Szymczyk finishte als derde. Dubois sloot de finale als vierde af.

Peleman (KR Sport Gent) startte net als Tim Brys in de open lichtgewichtcategorie en zorgde voor de stunt van de tweede wedstrijddag. De nationale skiffkampioene was twee lengtes sneller dan de Duitse favoriete Katrin Thoma. Deze zege geeft Peleman veel vertrouwen met het oog op het EK, dat over twee weken in Belgrado wordt geroeid.

Bij de lichte mannen finishte Brys, die andere Gentenaar uit KR Club, als vierde in de open klasse.