Görgl wint, Vonn komt ten val in super-G in Val d'Isère

Lindsey Vonn hield geen blessures over aan haar val.
Getty Lindsey Vonn hield geen blessures over aan haar val.
De Oostenrijkse Elisabeth Görgl heeft de super-G in het Franse Val d'Isère gewonnen. Met haar 33 jaar en 10 maanden is ze de oudste vrouw die een WB-zege verovert. De Amerikaanse Lindsey Vonn kwam ten val.

Met een chrono van 1:25.42 bleef Görgl haar landgenote Anna Fenninger (op 0.05) voor. De derde plaats ging naar de Sloveense Tina Maze (op 0.13). Voor Görgl is het de zevende WB-overwinning in haar carrière. In de algemene WB-stand blijft Maze aan de leiding met 656 punten, gevolgd door Fenninger (407) en Vonn (312).

Vonn, die pas begin december haar rentree maakte na een lange inactiviteit door een knieblessure, kon vandaag het recordaantal WB-zeges (62) van de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll evenaren. Haar plannen werden echter gedwarsboomd door een val. De 30-jarige Amerikaanse stond recht na haar glijpartij en bleek geen blessures opgelopen te hebben. "Ik ben oké, enkel mijn elleboog is een beetje blauw", zei Vonn, die zaterdag in Val d'Isère de afdaling op haar naam had geschreven.