Golfster Chloé Leurquin opent met 50e plaats in Melbourne

PHOTO_NEWS
Chloé Leurquin staat na de eerste ronde op de 50e plaats op het Women's Australian Open golftoernooi (LPGA/1.055.000 euro). Onze 23-jarige landgenote uit Waterloo zette op de Royal Melbourne golfbaan een ronde neer in 75 slagen, twee over par.

Leurquin, die als één van de eerste speelsters op de baan moest, startte met een bogey op het eerste hole, waarna ze onmiddellijk een birdie lukte. Op het negende en dertiende hole volgden er bogeys. Na een birdie op het veertiende hole moest ze op hole zestien nog een bogey incasseren. Met haar ronde in 75 slagen telt ze zeven slagen meer dan de Zuid-Koreaanse Il Hee Lee. Die staat alleen aan de leiding en telt een slag voorsprong op Ariya Jutanugarn uit Thailand.

Voor Leurquin is het de eerste confrontatie met de absolute wereldtop. Aan het toernooi nemen namelijk de drie grote federaties van het damesgolf deel: de European Tour, de Amerikaanse LPGA Tour en de Australian Tour. Een pak wereldtoppers schreven in, zoals de Australische Lydia Ko, de nummer één van de wereld, de Zuid-Koreaanse Na Yeon Choi, So Yeon Ryu en Amy Yang, de Chinese Shanshan Feng en de Australische Karrie Webb, de vijfvoudige kampioene.

Stand na eerste ronde:


1. Il Hee Lee (ZKo) 68 -5

2. Ariya Jutanugarn (Tha) 69

3. Min Seo Kwak (ZKo) 70

. Lydia Ko (Aus) 70

. Alena Sharp (Aus) 70

6. Charley Hull (Eng) 71

. Brooke Pancake (VSt) 71

. Gwaldys Nocera (Fra) 71

. Paz Echeverria (Chl) 71

. Malissa reid (Eng) 71

. Ha-Na Jang (ZKo) 71

...

50. Chloé Leurquin (BEL) 75