Golden score nekt ook Matthias Casse in Tbilisi

Junior Matthias Casse (-81 kg) heeft op de Grand Prix judo in het Georgische Tbilisi zijn eerste kamp tegen de Serviër Aleksej Nefedov verloren in de golden score. Daarmee was hij de derde van de vier Belgische deelnemers waarbij de verlengingen noodlottig werden.

Casse (World Ranking 107), begin vorige maand nog goed voor goud op de European Open van Katowice, was na de reglementaire vier minuten wedstrijd met waza-ari tegen waza-ari de evenknie van zijn 9 jaar oudere concurrent Nefedov (WR 166), maar kreeg na één minuut in de golden score de beslissende ippon tegen. Daarmee zat de Grand Prix van Tbilisi er voor hem op en mag hij zich vanaf maandag op de olympische stage in het Hongaarse Tata volledig gaan toespitsen op het Europees kampioenschap voor senioren, dat op 20 april in Warschau van start gaat.

De golden scores leverden de Belgen geen succes op op de Georgische Grand Prix. Charline Van Snick (-52 kg) verloor vrijdag in de verlengingen van de halve finale en de kamp voor brons en moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Junior Jorre Verstraeten kreeg in zijn eerste gevecht van de dag na meer dan twee minuten in de golden score dan het verliezende strafpunt achter zijn naam. Alleen Jasper Lefevere verloor na een kamp van de normale vier minuten in de tweede ronde.