Glen Durrant verslaat Scott Waites en wint BDO WK darts voor derde keer op rij

Photo News
Glen Durrant (WDF-6) is voor de derde keer op rij wereldkampioen darts geworden bij de BDO-bond. In de finale in de Lakeside Country Club versloeg de 48-jarige Engelsman zijn landgenoot Scott Waites (WDF-18) met 7-3. De setstanden waren 3-1, 1-3, 3-1, 1-3, 2-3, 3-1, 3-1, 3-1, 3-2 en 3-2. Durrant wierp een gemiddelde van 95,19 per drie darts, Waites kwam aan 91,38.

Ook Waites won het WK van de British Darts Organisation al twee keer. Hij was in 2013 en 2016 de beste in Frimley Green. Daarna was het de beurt aan "Duzza". In 2017 en 2018 was de Engelsman de beste en hoewel de veel lucratievere PDC-bond lonkte, bleef hij Lakeside trouw. Durrant bekroonde zijn loyaliteit door zichzelf naast dartslegende Eric Bristow en Trina Gulliver te scharen. Zij wonnen ook drie keer op rij in de BDO-bond.

Bij de vrouwen ging de titel verrassend naar de Japanse kwalificatiespeelster Mikuri Suzuki (WDF-8). Zij nam in de finale met 3-0 (3-0, 3-1, 3-1) de maat van het Engelse eerste reekshoofd Lorraine Winstanley (WDF-9) en liet daarbij een gemiddelde van 90,12 noteren. In de eerste ronde had de 36-jarige Suzuki ook al de scalp van tweede reekshoofd en tweevoudig titelverdedigster Lisa Ashton (WDF-3) gegrepen. Tienvoudig wereldkampioene Gulliver (WDF-6) werd in de tweede ronde met 2-0 uitgeschakeld door Winstanley.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kevin de Voorde

    Beneden alle peil? Durrant haalde 96 gemiddeld...

  • Bart Decaluwe

    Niveau beneden alle peil ..... geef mij maar de PDC , daar spelen de echte toppers.