Gewezen bokskampioen Hector Camacho is overleden

Hector Camacho.
REUTERS Hector Camacho.
De voormalige Puertoricaanse bokser Hector Camacho is vandaag dood verklaard. Enkele dagen nadat hij hersendood verklaard werd, kreeg hij een hartstilstand en werd het beademingstoestel afgekoppeld. Camacho had enkele dagen geleden een kogel in het hoofd gekregen.

De 50-jarige Camacho, drievoudig wereldkampioen, zat als passagier in een Ford Mustang toen er vanuit een ander voertuig op hem werd gevuurd. De bestuurder overleed ter plaatse. Volgens de politie zijn twee mannen daarna in een bestelwagen weggevlucht. Er werden nog geen verdachten aangehouden en ook het motief voor de schietpartij is niet bekend. Op het lichaam van de chauffeur weren negen zakjes cocaïne gevonden, één van de zakjes was geopend.

In de jaren tachtig werd Camacho in drie verschillende categorieën wereldkampioen: bij de supervedergewichten en lichtgewichten van de WBC en bij de superlichtgewichten van de WBO. Hij won 79 kampen (38 met KO), verloor er zes en kampte drie keer gelijk. In mei 2010 stond hij voor het laatst in de ring.