Gevaert en Hellebaut in uniek team op Acerta Brussels Ekiden

Kim Gevaert (links) en Tia Hellebaut bij de start van een vorige editie van de Acerta Brussels Ekiden.
BELGA Kim Gevaert (links) en Tia Hellebaut bij de start van een vorige editie van de Acerta Brussels Ekiden.
Tia Hellebaut en Kim Gevaert nemen op 17 oktober met een team deel aan de Acerta Brussels Ekiden, de grootste aflossingsmarathon ter wereld. De olympische medaillewinnaressen willen daarmee ook een signaal geven dat het Koning Boudewijn-stadion moet blijven.

Op de Brussels Ekiden overbruggen teams van zes lopers in estafette de magische marathonafstand. Meer dan 1.600 teams komen aan de start. Een opvallende naam op de startlijst is het team van Tia Hellebaut. De olympisch kampioene hoogspringen van 2008 krijgt het gezelschap van Gevaert en Olivia Borlée, in Peking goed voor zilver op de 4x100 meter, en van gewezen estafetteloopsters Katleen de Caluwe, Nancy Callaerts en Audrey Rochtus.

Memorial
De ex-atletes willen met hun deelname hun steun voor het behoud van het Koning Boudewijn-stadion nog eens in de verf zetten. Dat dreigt in 2020 immers te worden afgebroken en omdat in het nieuw te bouwen nationaal stadion geen atletiekpiste wordt gepland, is de toekomst van onder meer de Memorial van Damme bedreigd.

Startschot
"Ik ben in het verleden, net als Kim, al meermaals op de Ekiden geweest als toeschouwer en om het startschot te geven", aldus Hellebaut. "We waren al langer van plan om een ploegje te vormen met een paar ex-collega's. Nu het Koning Boudewijn-stadion dreigt te verdwijnen, hebben we besloten om meteen in te schrijven. Met onze deelname willen we meteen ook de acties voor het behoud van het stadion een hart onder de riem steken."