Geschiedenis voor een aalmoes: onze specialiste op het EK ziet dat Belgische dames een habbekrats verdienen aan unieke prestaties

BELGA

In zes dagen tijd kreeg België er in olympische sporten één wereldkampioene en twee Europese kampioenes bij. Emma Plasschaert (24) greep gisteren in Aarhus goud in de Laser Radial-klasse op het WK zeilen: een primeur. Heptatlete Nafi Thiam (23) voegde na de olympische en wereldtitel gisteren in Berlijn nog de Europese titel aan haar palmares toe: historisch. Gymnaste Nina Derwael verlengde zondag al op het EK in Glasgow haar titel op de brug met ongelijke leggers én deed daar nog eens zilver op de balk bij: uniek. Drie atletes die stuk voor stuk geschiedenis schreven, maar wat schuift dat? De eer - allemaal goed en wel - maar ze zijn toch voltijds met sport bezig. Voor niets gaat de zon op.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Ceuleers

  Is een schande, heb meer bewondering voor Nafti dan voor een voetballer. Zij combineert haar sport nog met studies, moet steeds alleen trainen, terwijl voetballers zich af en toe wat amuseren op training. En die gymnastiek dameskomen nu eens uitzonderlijk op TV. Er bestaat toch een Vlaamse en Waalse sportfederatie. Kunnen die dan geen financiële steun geven ?

 • Leo Marien

  Ja Eric Geeters, dat klopt maar blijkbaar interesseert het niet veel mensen want anders zouden ze wel een ander loon ontvangen. Wat verdienen vrouwelijke voetballers, mensen die klassieke muziek spelen enz. Afhankelijk van het aantal mensen voor uw optreden wil betalen zal je veel of weinig ontvangen. Je weet dat trouwens op voorhand.

 • Elle Devee

  Dit is echt wraakroepend. Die dames leven voor hun sport maar kunnen er wel niet van leven al zijn hun prestaties nog zo goed. Terwijl anderen op één been miljoenen verdienen met hun sport terwijl hun prestaties niet verdienstelijker zijn. En dit alles wordt door de media en supporters in stand gehouden. Maar vooral de media zouden gerust wat meer aandacht mogen geven aan deze ondergewaardeerde sporten. En niet alleen wanneer er medailles worden gewonnen.

 • maarten mouton

  Ja Herman dan hebt ge wel een ander WK gezien. Waren de best voetballende ploeg op het WK samen met Brazilië. Maar inderdaad de vrouwelijke atleten moeten veel meer geld en waardering verdienen dan wat ze nu krijgen.

 • Gino Denil

  Terwijl over het paard getilde voetballers met miljoenen gaan lopen.