Gemoederen laaien hoog op in aanloop naar veelbesproken bokskamp: tegenstander beschuldigt Anthony Joshua van doping

AP
Zwaargewichtkampioen Anthony Joshua (29) zet drie van zijn wereldtitels op het spel tegen de Amerikaan Jarrell Miller (30). De Brit verdedigt zijn titel van de bonden WBA, IBF en WBO op 1 juni in het Madison Square Garden in New York. En de gemoederen laaien in aanloop naar dat boksduel hoog op.

De staredown in New York liep gisteren ietwat uit de hand toen Miller Joshua een stevige duw uitdeelde. Daarnaast werd Joshua door zijn opponent beschuldigd van dopinggebruik. “Ik heb mijn research gedaan”, klonk het bij de 30-jarige Amerikaan. “Wie woog er nog geen 100 kilo tijdens de Olympische Spelen (van 2012, red.) en kwam op een jaar tijd zo’n negen kilo bij?”

“Hij beschikt over een therapeutische uitzondering (TUE) voor het gebruik van testosteron en andere dingen”, vervolgde Miller. “Stop met de smeerlap uit de hangen. Ik ken bodybuilders die op een jaar tijd niet eens zoveel spieren kweken.”

Een woordvoerder van Joshua reageerde kort bij The Sun. “Deze beschuldigingen kloppen helemaal niet.” De Brit is al vaker getest door WADA (World Anti-Doping Agency), UKAD (UK Anti-Doping) en VADA (Voluntary Anti-Doping Association), maar leverde nog nooit een positieve plas.

Nog meegeven: Joshua is na 22 duels nog steeds ongeslagen. Miller bokste dan weer nooit eerder om een wereldtitel, maar is op papier een geduchte tegenstander. Hij won 20 van zijn 23 gevechten op knock-out.

AFP
AFP
AFP
AP
AP
AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bruno Melotte

    Wat een onzin !!! Miller heeft zich zelf nog niet goed bekeken in de spiegel...over doping gesproken. Veel geluk Anthony maak er 23-0 van✌