Gefrustreerde keeper laat zich kennen (en nog 6 andere sportvideo's die u deze week niet mocht missen)

kos
De doelman van Tubeke die zijn frustraties afreageert op een ballenjongen, een bokser die zijn tegenstander én trainer te lijf gaat en een voetballer die twee jaar cel krijgt voor een ongezien woede-uitbarsting. U zag het afgelopen week samen met nog vier andere leuke sportvideo's ongetwijfeld van het scherm spatten op onze sportpagina van HLN.be. Hieronder kan u de zeven meest tot de verbeelding sprekende sportvideo's van de voorbije week nog eens in vol ornaat bewonderen, voor het geval u toch iets van die straffe beelden gemist zou hebben.

Wat doelman van Tubeke uitspookt met ballenjongen zal hem niet populair maken bij de Belgische voetbalfans

Antwerp boekte vorige week zondag een 2-0 zege tegen Tubeke. Aanvaller William Owusu was op de Bosuil de grote held met twee doelpunten, maar bij de bezoekers was er ook eentje die de show wist te stelen. Quentin Beunardeau is de naam, de 22-jarige Franse doelman van Tubeke zag hoe een ballenjongen het vertikte om een bal op te pikken tussen de reclamepanelen en reageerde zijn frustratie af op de jongeman die hem in zijn ogen saboteerde. Hij pakte de bal en gooide het leer vol richting het gezicht van de jongen. Waarop de immer vurige fans van Antwerp reageerden met het nodige boegeroep en een striemend fluitconcert. Niet bepaald erg 'sympa' van die Beunardeau. De mannen van Humo zouden hem voor minder bekronen met de award voor 'Lul van het Jaar'...

Voetballer riskeert twee jaar cel na deze woedeuitbarsting

Sebastian Pol, spits bij de Chileense eersteklasser Audax Italiano, was het even helemaal kwijt na de 4-1 nederlaag van zijn team tegen Universidad Catolica. De Argentijn klom op de omheining van de tribune en deelde vervolgens een trap uit aan een supporter die hem provoceerde. Pol trof de man op de borst, maar die versaagde niet en bleef de voetballer uitdagen.

Het incident bleef niet zonder gevolgen. Pol werd gearresteerd en mocht de nacht in het politiekantoor doorbrengen. Hij wordt beschuldigd van geweldpleging in een sportstadion en riskeert twee jaar cel. De Chileense voetbalbond legde hem al een voorlopige schorsing van 20 dagen op.

"Ik betreur ten zeerste wat er is gebeurd", vertelde Pol aan journalisten voor het politiekantoor. "Ik wil me bij die supporter verontschuldigen. Ik wilde hem niet raken, het was enkel de bedoeling hem af te schrikken."

Het incident in Chili deed terugdenken aan de beruchte karatetrap van gewezen Manchester United-coryfee Eric Cantona. In januari '95 ging de Franse spits in kung fu-stijl frontaal in op een supporter van Crystal Palace die hem na zijn uitsluiting aan de rand van het veld was komen uitdagen. Cantona zou later voor acht maanden geschorst worden.

Ongezien! Bokser slaat tegenstander KO en gaat dan trainer te lijf

Toeschouwers van het gevecht tussen Juan Manuel Lopez en rivaal Wilfredo Vazquez Jr in Puerto Rico hebben dit weekend zeker waar voor hun geld gekregen. Niet alleen was de kamp sensationeel en werd het beslist met een knock-out in de 11e ronde. Maar daarna besloot Lopez om verder te vechten... met de trainer van Vazquez. De voormalige WBO-kampioen en de trainer hadden een korte woordenwisseling alvorens Lopez besloot zijn vuisten te laten spreken. De twee werden al snel gescheiden van elkaar en zo werd een echt gevecht vermeden.

Zó laten Real-vedetten de kleedkamer achter bij amateurclub

De intrede van Real Madrid in de Copa del Rey is dit seizoen niet onopgemerkt verlopen. De 'Koninklijke' was te gast bij Cultural Leonesa in de heenwedstrijd van de vierde ronde van het Spaanse bekertoernooi. De amateurclub, die uitkomt in derde klasse, bleek een makkelijk te verteren eitje. Eén-zeven werd het na 90 minuten eenrichtingsvoetbal.

Minder fraai, maar des te opmerkelijker, was de manier waarop het vedettenensemble van Real de kleedkamer in het Reino de León-stadion achterliet. Etensresten, lege flesjes en blikjes energiedrank, bananenschillen, stukken tape..., de Real-kleedkamer was één grote rotzooi. Wat een medewerker van de plaatselijke voetbalclub op het idee bracht om het tafereel op de gevoelige plaat vast te leggen. Spaanse media pikten het filmpje gretig op.

Gênant! Basketter verprutst gemakkelijk punt én krijgt de bal nog eens in zijn gezicht

Het NBA-seizoen is nog maar pas begonnen, maar de prijs voor 'Blunder van het Jaar' kan nu al uitgereikt worden. Sam Dekker van de Houston Rockets dacht gemakkelijk te kunnen gaan scoren. Waar hij niet op had gerekend was dat hij over zijn eigen voeten zou struikelen. Om de schande compleet te maken, botste de bal ook nog eens recht in zijn gezicht. Dekker kon er nog mee lachen na afloop. "Het vloermonster kreeg me te pakken vanavond" tweette hij. "Waarom zou ik er boos om zijn? We wonnen en ik had een behoorlijke match, op dat detail na."

Spelers van Club Brugge lachen met hun eigen Europese miserie in hilarische 'Comedy Karaoke'

De Champions League is voorlopig geen succesvol avontuur voor Club Brugge. Michel Preud'homme en zijn manschappen sprokkelden in vier matchen nog geen enkel punt. Gelukkig kan Club nog op de morele steun rekenen van het satirische actualiteitsmagazine 'De Ideale Wereld'. Of toch niet?

Jelle De Beule en co trokken naar Jan Breydel voor een heuse 'Comedy Karaoke' waarbij enkele spelers van de in Europa voorlopig falende landskampioen moppen mochten voorlezen over hun eigen prestaties op het lucratieve kampioenenbal. Ruud Vormer, Stefano Denswil, Laurens De Bock, Jelle Vossen, Bjorn Engels en Timmy Simons waren de uitverkoren slachtoffers en dat leverde hilarische taferelen op. We geven alvast één mopje cadeau: "Hier bij Club Brugge laten we graag ons groot hart zien. Zo schenken wij al ons versleten oud gerief aan de jeugdploegen. Volgend seizoen gaan ze vast heel blij zijn met Timmy Simons." De bijna 40-jarige kapitein kon er alvast hartelijk om lachen. Maar geldt dat ook voor de rest? Bekijk hiet hierboven!

Wereldgoal van Belgisch toptalent tegen Bayern gaat in sneltempo Europa rond

Bij PSV stonden in de Youth League met Dante Rigo, Lennerd Daneels en Matthias Verreth drie jonge Belgen in de basis en het was vooral die laatste die zich liet opmerken. Ruim twintig minuten voor affluiten bracht de Belgische jeugdinternational PSV met een knappe uithaal op 2-0.PSV was zeven minuten voor rust op voorsprong geklommen nadat Bayern-verdediger Friedl zijn eigen doelman had verschalkt. Daarna was het voor de toeschouwers wachten op de goal van Verreth, maar die was dat meer dan waard. De Belgische jeugdinternational, onder de hoede van Gert Verheyen bij de U19, nam een weggekopte hoekschop in één tijd op de slof en het leer verdween heerlijk in de linkerbovenhoek.

Daneels werd tien minuten voor affluiten nog naar de kant gehaald, maar dat had geen invloed meer op het resultaat. Jong PSV hield de punten thuis tegen Bayern.