Geen WK atletiek indoor in China door coronavirus

AP
De wereldkampioenschappen indoor atletiek gaan in maart niet door. Atletiekfederatie World Athletics besloot het evenement in Nanjing met een jaar, tot maart 2021, uit te stellen. De oorzaak is de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China.

“We weten dat China er alles aan doet het virus onder controle te houden en we steunen hen bij al hun inspanningen. Het is voor ons echter noodzakelijk onze atleten, bonden en partners duidelijkheid te verschaffen in een complexe situatie”, stelt World Athletics. “Het advies van onze medische team, dat in contact staat met de Wereldgezondheidsorganisatie, is om het evenement nu niet door te laten gaan”

Het verplaatsen van het WK indoor naar een stad buiten China is geen optie voor World Athletics, het voormalige IAAF. “Er zijn nog steeds te veel zorgen over verspreiding van het virus buiten China. Wel willen we de steden bedanken die zich daarvoor kandidaat stelden.”

Berings: “Heel zuur voor wie WK nodig heeft met oog op Spelen”

Hordeloopster Eline Berings is ontgoocheld over de beslissing. “Dit is heel zuur voor wie het WK nodig heeft met oog op de Spelen”, klinkt het. Berings opende haar seizoen afgelopen weekend met verve en snelde naar 8.07 op de 60 meter horden. Ze was zo meteen geplaatst voor het WK indoor, maar krijgt nu een opdoffer te verwerken. “Ik spreek niet alleen voor mezelf”, zegt de Gentse. “Voor wie het WK nodig heeft met oog op de Spelen, is dit heel zuur.” In Nanjing vielen een hoop punten te verdienen voor de olympische ranking. Berings kan die punten goed gebruiken, want afgelopen zomer sprokkelde ze nauwelijks punten door blessureleed.

Dat het haar laatste jaar is, maakt het voor Berings extra pijnlijk. “Ik heb zo hard gewerkt en voelde dat mijn beste tijden eraan zaten te komen, dit is een streep door de rekening. Mijn laatste indoorseizoen valt in het water, want er is geen referentiewedstrijd meer. Ook naar sponsors toe is het niet erg interessant als je nog geen zicht hebt op olympische kwalificatie.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.