Geen medaille voor Belgische basketvrouwen

Ann Wauters en co gingen er in de achtste finales uit tegen Slovenië.
BELGA Ann Wauters en co gingen er in de achtste finales uit tegen Slovenië.
De Belgische basketvrouwen hebben zich op de Europese Spelen in Bakoe niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het 3x3-toernooi.

Ann Wauters, Hind Ben Abdelkader, Sara Leemans en Anne-Sophie Strubbe verloren in hun achtste finale met 14-11 van Slovenië.

In de poulefase was België als derde geëindigd van groep B na winst tegen Turkije (19-9) en verlies tegen Oekraïne (12-17) en Tsjechië (15-19). Alle landen plaatsten zich voor de achtste finales. Met Slovenië stootte België daarin op het nummer twee uit groep C.

België was op het voorbije EK en WK goed voor brons en mikte in Bakoe resoluut op een medaille.

Ook mannen uitgeschakeld
De Belgische basketmannen hebben zich ook niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het 3x3-toernooi. Domien Loubry, Nick Celis, Anthony Chada en Thierry Mariën verloren in de achtste finales met 21-12 van Griekenland.

In de poulefase had België zijn openingsmatch tegen Turkije gewonnen (21-20) en daarna verloren van Rusland (12-21) en Spanje (13-20). Alle landen plaatsten zich voor de achtste finales. De Belgen troffen als derde in groep B de tweede uit groep C, Griekenland.