Geen halve finale voor Red Panthers: Spanje klopt hockeyvrouwen na discutabele goal

Photo News
Geen halve finale voor de Red Panthers op het EK in Antwerpen. De Belgische hockeyvrouwen beten met het kleinste verschil in het zand tegen Spanje na een discutabele goal. Een gelijkspel had volstaan voor de halve finale, maar een onmondig België kon de scheve situatie in het slot niet meer rechtzetten.

Een bal die op het eerste zicht niet eens over de doellijn was geweest. Voor de Red Panthers kwam het vanavond aan op details. Nul-nul was voldoende geweest voor een ticket bij de laatste vier, maar het werd niks. Na een kansarme eerste helft zaten de Panthers op schema, tot zich in het begin van het derde kwart voor het Belgische doel een warrige fase ontspon. Petchame liftte de bal over Aisling D’Hooghe, de teruggekeerde Aline Fobe probeerde het schot vergeefs uit doel te houden. Spanje juichte, maar was de bal wel over de lijn beland? De videoref moest uitsluitsel brengen en velde het voor België harde verdict. Nul-één: de Panthers moesten vol aan de bak. Creëren deden ze echter nauwelijks iets. Bij de enige Belgische strafcorner van de match blies de scheidsrechter een mogelijk succesvolle rebound dan nog voortijdig af. In een zenuwachtige slotfase probeerden de Panthers het met een vliegende keeper, maar ook dat bracht geen soelaas. Exit Panthers op het EK, de weg naar Tokio wordt vanaf nu ook een stuk moeilijker.

Door zijn overwinning werd Spanje meteen ook groepswinnaar. Nederland, dat eerder op de dag Rusland met 14-0 inblikte, mag als tweede in de poule door. De Belgen zijn na een zege, een gelijkspel en een nederlaag derde. In de halve finale neemt Spanje het tegen Duitsland op en ontmoet Nederland Engeland.

Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dian Jans

  De red flames, altijd laten ze het afweten, weer grote kans gemist. Wat voor spel was dat nu weer. Verdedigen tot en met !Vanaf nu kijk ik nog alleen naar de mannen. Die spelen tenminste altijd hun eigen spel

 • Jan Jansen

  Doelpunt duidelijk terecht gegeven! Spanje ook verdient gewonnen!

 • Paul Boutsen

  Heb de beelden gezien, het was duidelijk dat de scheidsrechter opdracht had gekregen Spanje te laten winnen. Misschien was Spanje beter, maar het goal had moeten afgekeurd worden en men had schrik dat het er niet meer van ging komen, dus...de rest van het verhaal kennen we. Beetje zoals in de voetbal, fair play is ver te zoeken.

 • Paul Philippaerts

  Spanje was twee maten te groot. Ze speelden het balletje zo precies naar elkaar dat het was alsof er geen belgische spelers op het terrein stonden. Trainer balletjes in de doelvak altijd onmiddellijk wegwerken, niet op de grond laten vallen. Een bal op de lijn is dus goal?

 • Filip Eriksen

  Red Panters, Red Flames, weer gekeken, weer 2u. van mijn leven verspild.