Geen finale voor Van Tichelt

BELGA
Judoka Dirk Van Tichelt (IJF 12) heeft zich vandaag op de Europese Spelen in Bakoe niet kunnen plaatsen voor de finale in de klasse tot 73 kg.

De 31-jarige Van Tichelt stond in de halve finale tegenover de 25-jarige Georgiër Nugzari Tatalashvili (IJF 4). Die haalde het met een waza-ari, die hij scoorde na 4:12.

Voor de judoka's gelden de Spelen in Bakoe ook als Europees kampioenschap. Van Tichelt won de Europese titel in 2008 in Lissabon maar maakt dus geen kans meer op een tweede gouden EK-medaille. Van Tichelt heeft wel nog uitzicht op brons. 'De Beer van Brecht' moet dan wel voorbij de sterke Nederlander Dex Elmont, het nummer drie op de wereldranglijst. Tatalashvili kampt om het goud tegen de Israëliër Sagi Muki (IJF 7) om de Europese titel.

In dezelfde gewichtsklasse als Van Tichelt verloor Sami Chouchi (IJF 55) eerder op de dag al in de eerste ronde. Ook de drie andere Belgische judoka's die vrijdag op de tatami verschenen, zijn inmiddels uitgeschakeld. Joachim Bottieau werd gewipt in de eerste ronde van de -81 kg, Roxane Taeymans en Lola Mansour overleefden de tweede ronde in de -70 kg niet.

Dirk Van Tichelt
AP Dirk Van Tichelt
Roxane Taeymans (in het blauw)
BELGA Roxane Taeymans (in het blauw)