Geen finale voor Kimberly Buys op 50 meter vlinderslag

BELGA
Kimberly Buys heeft zich op het EK zwemmen (groot bad) in Londen niet kunnen plaatsen voor de finale van de 50 meter vlinderslag.

Buys tekende in de halve finales met 26.36 voor de elfde chrono op zestien zwemsters. In de reeksen had Buys vanochtend 26.41 gezwommen, de negende tijd op 45. Haar Belgisch record uit augustus 2014 bedraagt 26.10.

De Britse Francesca Halsall was met 25.35 de snelste in de halve finales. De Française Melanie Henique plaatste zich als achtste en laatste met 26.14 voor de medaillestrijd. De finale van dit niet-olympisch nummer wordt dinsdagavond om 19u21 gezwommen.

BELGA

"Foutjes kosten me finaleplaats"

"De wedstrijd op zich viel wel mee, maar ik heb enkele kleine foutjes gemaakt. Die hebben mij één of twee tienden gekost", reageerde Buys. "Ik mis de finale met 20 honderdsten. Ik heb enkele kleine foutjes gemaakt. Het gaat over beslissingen die je in een fractie van een seconde moet nemen en die mij één of twee tienden hebben gekost."

Niettemin blijft Buys positief. "Na mijn polsbreuk heb ik mij goed kunnen herstellen. Met het oog op de Olympische Spelen in Rio zit ik op de juiste weg. Ik had wat twijfels nadat ik in oktober die blessure opliep, maar nu gaat alles goed. Ik mag met ambitie naar Rio afreizen en er mikken op een finale", aldus Buys, die haar olympisch ticket op de 100 meter vlinder op zak heeft.

Morgen duikt Buys opnieuw in het water voor de reeksen van de 100 meter vrije slag. "Daarover maak ik mij niet te veel illusies. Ik verwacht niet dat ik in de halve finales zal geraken. Mijn doel is vooral de 100 meter vlinder van donderdag."