Geen eindzege voor Frédéric Caudron op WB driebanden Hurghada

Fréderic Caudron (UMB-1) zal de Wereldbeker driebanden 2016 niet winnen. Dick Jaspers (UMB-2) verzekerde zich van een vijfde eindzege door zich in de slotmanche in het Egyptische Hurghada voor de kwartfinales te plaatsen. Vervolgens stootte de 51-jarige Nederlander ook nog tot de halve finales door.

Caudron was als leider in de wereldbekerstand naar Hurghada gekomen, maar ging er al in de zestiende finales uit. Dat was hem ook de vorige twee manches, in Guiri en La Baule al overkomen. Na een finale in Bursa, een achtste finale in Luxor en zeges in Ho Chi Minh en Porto stond de 48-jarige Henegouwer nog stevig aan de leiding, maar zijn voorsprong was nu tot veertien punten geslonken.

Jaspers schaarde zich vrijdag bij de laatste vier door de Spaanse wereldkampioen Daniel Sanchez (UMB-3) met 40-27 uit te schakelen. Om een plaats in de finale geeft hij vrijdag de wederoptredende Duitser Martin Horn partij. Die toonde zich met 40-19 te sterk voor de Zuid-Koreaan Kim Heang Jik (UMB-9). In de andere halve finale staat de Zuid-Koreaan Heo Jung Han (UMB-17) tegenover de Vietnamees Tran Quyet Chien (UMB-15). Heo nam in een Koreaans onderonsje met 40-20 de maat van Park Kwang Yeol (UMB-68). Tran knikkerde thuisspeler Sameh Sidhom (UMB-12) met 40-30 uit het toernooi.

Jaspers won de Wereldbeker eerder in 1997, 1999, 2008 en 2010. Caudron ging voor een vierde eindzege na 2005, 2009 en 2014. Sanchez was de titelverdediger.

In Hurghada kan Jaspers Caudron ook nog van de eerste plaats op de wereldranglijst verdringen. Daarvoor moet hij het toernooi dan wel winnen.