Gatlin blijft onder de tien seconden in Shanghai

REUTERS
Justin Gatlin heeft vandaag in het Chinese Shanghai op de tweede manche van de Diamond League zijn individuele seizoensrecord op de 100 meter verbroken. Voor het eerst dit jaar liep de Amerikaanse atleet, die de wedstrijd won, het nummer onder de tien seconden (9.94).

Gatlin ging in Shanghai de Qatarees Femi Ogunode (10.07) en de Amerikaan Michael Rodgers (10.10) vooraf. De tijd van Gatlin is niet de beste wereldjaarprestatie. Die staat nog steeds op naam van Ogunode, die in april in Florida afklokte op 9.91.

Vorige week begon Gatlin aan zijn olympisch seizoen op de atletiekmeeting in het Japanse Kawasaki. Hij won er de 100 meter in 10.02. Op de Spelen in Rio hoopt de Amerikaan de uitdager te worden van Usain Bolt. De Jamaicaan is nog steeds houder van het wereldrecord op de 100 meter (9.58).

Op de 800 meter ging de overwinning naar de Keniaan Ferguson Rotich (1:45.68). Zijn landgenoot David Rudisha, nog steeds wereldrecordhouder, eindigde verrassend niet op het podium. De meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen van Londen finishte pas als vijfde (1:46.24).