Futsalkampioen Halle-Gooik stunt en legt 's werelds nummer vijf over knie in Champions League

Screenshot
Halle-Gooik gaat Europa rond! De ploeg zorgde in de tweede ronde van de Champions League in Letland voor een stunt van formaat. Tegen het Tsjechische Chrudim werd er met 2-4 gewonnen. Vandaag neemt men het op tegen thuisploeg Riga, en met een zege zijn is de ambitieuze fusieploeg zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde!

De Tsjechen openden zoals verwacht sterk en kwamen snel op voorsprong. Net voor de rust kon Valentin Dujacquier met een afstandsbom de gelijkmaker aantekenen. Net na de pauze kwamen de Tsjechse profs een tweede keer op voorsprong. Tien minuten voor tijd moest Chrudim met een man minder verder na een uitsluiting. Dujacquier scoorde nog twee keer en Sababti maakte het af met een lob. De verrassing was compleet.

Hieronder ziet u een beeldverslag van de fameuze stunt:

Valentin Dujacquier was de held van de avond in Riga. "De rode kaart bij de Tsjechen was een keerpunt in de match. Toch is het niet correct om alles daar aan te wijten. Toen we 2-1 achter kwamen, pakten we de match in handen en kregen we kans na kans. De lat, de paal, een voet, de keeper. Alles leek in de weg te staan. Mijn gelijkmaker was niet meer dan logisch. Nadien nam de tegenstander risico's en die hebben we vakkundig afgestraft. Deze punten tegen een wereldploeg zijn zondermeer een bonus. Als we het hoofd koelhouden, kunnen we vandaag de klus klaren tegen Riga. Dat zou fantastisch zijn."

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus