Futsal-international in beroep vrijuit voor 'quenelle'

PHOTO_NEWS
Futsal-international Omar Rahou is door de beroepscommissie van de UEFA vrijgesproken voor de vermeende uitvoering van een 'quenelle' tijdens het EK, dat in januari in Antwerpen plaatsvond.

Rahou scoorde op 28 januari het enige Belgische doelpunt in de met 1-6 verloren groepswedstrijd tegen Roemenië. Volgens de disciplinaire commissie van de UEFA zou hij nadien een quenelle hebben getoond. Dat is een gebaar, oorspronkelijk vanuit Frankrijk, dat met het antisemitische gedachtegoed wordt geassocieerd. Op 4 maart besloot de commissie Rahou daarom voor tien wedstrijden te schorsen.

De Belgische voetbalbond (KBVB) en de speler gingen in beroep tegen die beslissing en krijgen daarin nu gelijk van de bevoegde beroepscommissie. "Rahou wordt vrijgesproken van alle disciplinaire sancties", klinkt het. "Ook moeten alle procedurekosten, tot 4.000 euro, door de UEFA vergoed worden."

De 21-jarige Rahou zelf heeft altijd ontkend dat hij bewust een quenelle uitvoerde. De futsalspeler zei zelfs niet te weten dat het gebaar bestond.