Exclusief voor abonnees

Freddy De Kerpel na overlijden van bokser Patrick Day: “Wanneer je aan de dood denkt in de ring, is het afgelopen”

Links: Freddy De Kerpel, rechts: Patrick Day wordt meteen na de kamp naar het ziekenhuis gedragen. Na vier dagen coma overleed hij.
Belga en AFP Links: Freddy De Kerpel, rechts: Patrick Day wordt meteen na de kamp naar het ziekenhuis gedragen. Na vier dagen coma overleed hij.
De Amerikaanse bokser Patrick Day (27) is gestorven na de klappen die hij kreeg in de ring. Een drama. Ook voor de man die de fatale slag toediende. 

Zondagavond, Los Angeles, ronde tien bij de superweltergewichten. Charles Conwell, in 2016 nog aanwezig op de Olympische Spelen, pakt uit met een combinatie van vijf stoten, pal in het gezicht van tegenstander. Patrick Day struikelt achteruit en stort in mekaar. Meteen is duidelijk dat het geen gewone knock-out is. Artsen snellen naar de ring. Een ambulance brengt Day naar het ziekenhuis. Vier dagen ligt de 27-jarige Amerikaan er in een coma, maar de schade aan zijn hersenen is onherstelbaar. Woensdagnacht sterft de Amerikaan in het bijzijn van zijn familie en dichte vrienden.

AFP

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.