Franstalige atletiekbond haalt uit: "Onmogelijk nog met Jacques Borlée samen te werken"

BELGA
De Franstalige Atletiekbond (LBFA) heeft in een persbericht uitgehaald naar coach Jacques Borlée, die "hallucineert". Er wordt de bondscoach van de Belgian Tornados "blasfemie" verweten en zijn "luxe-uitgaven" op kosten van de federatie worden te grabbel gegooid. "Het is onmogelijk geworden nog samen te werken met Borlée als trainer van de federatie", klinkt het.

De LBFA ziet het persbericht als een recht van antwoord op de commentaren van vader Borlée afgelopen week in de kranten. Die nam woorden als "terreur" en "dictatuur" in de mond als het ging over de atletiekbond. Hij krijgt nu een koekje van eigen deeg: "De lynchpartij moet stoppen", laat de LBFA weten. "Borlée zou beter voor eigen deur vegen in plaats van ons amateurisme te verwijten. Zijn beweringen over niet-uitbetaalde premies zijn totale leugens."

Om aan te tonen dat Borlée zelf niet altijd volgens het boekje handelt, komt de LBFA met onthullingen over zijn uitgaven. "Een VISA-kaart van de LBFA, betaald met publiek geld, gebruikte hij voor luxe-uitgaven. Zo huurde hij een BMW voor 2.345 euro en vloog hij voor twee dagen over en weer naar de VS voor 5.445 euro."

BELGA

De LBFA wil ook benadrukken dat de familie Borlée niet kan klagen over financiële ondersteuning. "Kevin, Jonathan en Dylan Borlée hebben een profcontract. Jacques krijgt als zelfstandige een maandelijkse som van 7.500 euro. In totaal kreeg de familie Borlée al meer dan twee miljoen euro overheidssteun. Blijkbaar is het doel van Jacques Borlée om overheidsgeld te privatiseren voor eigen rekening. De belastingbetaler is voor hem een melkkoe die zijn uitgaven moet opvangen."

De conclusie luidt dat er niet meer kan worden samengewerkt met Borlée. "Hoe moeten we verderwerken met iemand die bewust en onophoudelijk de federatie ondermijnt en in diskrediet brengt? Het is onmogelijk geworden nog samen te werken met Jacques Borlée als trainer of coach van de federatie." Betekent dat dan dat Borlée niet langer bondscoach is van de 4x400 meter? "Dat moet nog blijken", verduidelijkt Christian Maigret, sportief directeur van de LBFA. "Daarover beslist de Belgische atletiekbond, en dit persbericht gaat enkel uit van de Franstalige vleugel."

Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Van Campenhout

  Een man die over dit soort acties van de BOBO's kan spreken uit ervaring is de enige echte topcoach die wij ooit gehad hebben : J-M Dedecker. Heeft successen geboekt met judoka's die nadien nooit meer benaderd, laat staan aan geroken kan worden. De bobo's in zijn "geval" hebben de judo-sport in Belgie vakkundig kapot gemaakt. Hop, hop, nu is het de beurt aan atletiek !

 • marc castermans

  Vlaams geld is welkom bij de familie Borlée, maar een woord Nederlands praten kunnen of willen ze niet. Het is toch wel hypocriet om nu te lonken naar de Vlaamse atletiekfederatie. Ze waren (zijn) inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe en wie is daar burgemeester, inderdaad Vlaamshater Maingain. Misschien in Brussel wat centjes vragen.

 • Nicolas Mornard

  Wat iedereen hier moet begrijpen is dat J. Borlée een trainingsgroep leid, met atleten, verzorgers, kosten. De meesten van die atleten hebben geen contracten/inkomen (bv C. Laus) en worden dus gedeeltelijk opgevangen door de middelen van de hele groep. Dat het op een heel obscure manier gebeurd is niet goed, maar de bond maakt van de gelegenheid gebruik om erge dingen te insinueren. @Dirk Olivia Borlée is tussen 2006 en 2010 altijd in de top 4 van onze beste atleten op 100/200m geweest.

 • Nicolas Mornard

  De borlées wonen in de VS? Hooguit anderhalf maand per jaar (2- 3 stages). Deze aanval van de waalse bond komt op het slechst moment. Een paar jaar geleden had ik het nog begrepen maar net nu lijkt Jacque Borlee super veel goede resultaten te halen, en dat met veel verschillende atleten (de 3 zonen, Laus, Claes en in een zekere maat Sacoor). Zelfs als relay coach bewijst hij net de laatste jaren zijn waarde.

 • Danny De Bock

  7500 per maand? Voor een topcoach op dat niveau, peanuts... Wat verdient Roberto Martinez? Die Waalse federatie leeft nog in middeleeuwen...