Franse coaches van Derwael doen voort tot Spelen 2021

Nina Derwael en Marjorie Heuls
AP Nina Derwael en Marjorie Heuls

Het is al meer dan eens gezegd en geschreven: de successen van Nina Derwael als gymnaste dankt ze mede aan haar coaches Marjorie Heuls en Yves Kieffer. Het contract van het Franse echtpaar loopt normaal tot Tokio 2020, maar nu de Spelen een jaar uitgesteld zijn, is het prioritair om dat te verlengen. Heuls liet gisteren alvast verstaan dat zij geen problemen voorziet: “Als er geen breuk is, dan vernieuwt het contract zich vanzelf. Uiteraard moeten we daar nog met de Gymfed over spreken.”

Ook bij manager Lode Grossen geruststellende geluiden. Hij zegt dat de twee trainers in principe akkoord zijn om hun opdracht voort te zetten, al is het mogelijk dat hun functies een andere invulling krijgen. Zo is er al een tijdje sprake van een samenwerking met de Franstalige Turnfederatie, die Kieffer zou toelaten om twee jonge Franse trainers aan te sturen en het reservoir aan gymnasten uit te breiden. 

LEES OOK IN HLN+: Nina Derwael over uitstel Spelen: “Aan mijn olympische droom verandert er niets”

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.