Frankart en Paulides winnen vijfde manche in Aalst

Audry Frankart en Joppe Paulides hebben gisteren in Aalst de vijfde manche in het Belgische kampioenschap beachvolleybal gewonnen. In de finale versloegen ze Roel Derom en Louis Vandecaveye met 21-15, 18-21 en 16-14.

Favorieten Dries Koekelkoren en Tom Van Walle werden verrassend met 24-22 en 21-17 uitgeschakeld door Dries Steenhouwer en Wim Degrève, die vervolgens in de halve finales met 21-17 en 21-16 opzij gezet werden door Derom en Vandecaveye. Koekelkoren en Van Walle zochten geen excuses, maar het was duidelijk dat een mengeling van ontgoocheling om de vroege uitschakeling in de World Tour in het Amerikaanse Sint-Petersburg en de jetlag hen parten gespeeld had. "We zijn in de Verenigde Staten echt diep moeten gaan bij temperaturen van meer dan 35 graden. Speelden we niet zo best tegen een ervaren Noors team, dan was een beter niveau nog onvoldoende om te winnen van de Mexicanen, tweede reekshoofd in de kwalificaties. In de hoofdtabel van de World Tour geraken blijft echter onze doelstelling", klonk het.

Bij de vrouwen pakten Katrien Gielen en Marta Sobolska de toernooizege door Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen in de finale met 21-17, 14-21 en 15-12 te verslaan.

Na vijf van negen manches gaan Derom en Vandecaveye aan de leiding in het kampioenschap. Van Bree en Verstrepen blijven de leiders bij de vrouwen.