Frank Depestele geeft forfait voor EK volleybal

BELGA
Spelverdeler Frank Depestele moet in extremis met een vingerblessure afhaken voor het EK volleybal in het Bulgaarse Varna, waar de Belgische mannenploeg vanaf volgende week in actie komt. Bondscoach Dominique Baeyens roept met Martijn Colson een vierde middenman op. Dat raakte vandaag bekend. Gisteren vertrok Baeyens met zijn team naar Varna.

Na een laatste test bleek de 38-jarige Depestele niet inzetbaar. "De vinger in zijn linkerhand, de opslaghand van Frank, geraakte uit de kom tijdens de voorlaatste wedstrijd tegen Finland. Die werd wel dadelijk opnieuw op zijn plaats gebracht, maar tot donderdagmiddag hebben we testen gedaan en telkens zwol de hand op", aldus Baeyens. "Vandaag heeft hij halfweg de trainingen de spelvloer verlaten."

Baeyens riep met Martijn Colson een vierde middenman op. "Simon Van de Voorde doet dan wel alles mee, maar je weet maar nooit", besloot de bondscoach, die gisteren de matchritme ontberende Matthijs Verhanneman in zijn selectie verving door Tomas Rousseaux.

België treft op het EK in groep C wereldkampioen Polen (9 oktober), Wit-Rusland (10 oktober) en Slovenië (11 oktober). De vier groepswinnaars stoten rechtstreeks door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie van elk van de vier groepen spelen barragewedstrijden voor de resterende vier plaatsen bij de laatste acht.