Floyd Mayweather (41) op oudejaarsavond weer de ring in om tegen Japanse kickboks- en MMA-sensatie (20) te vechten

Mayweather met Tenshin Nasukawa.
REUTERS Mayweather met Tenshin Nasukawa.
Floyd Mayweather gaat weer de ring in. De officieel gestopte profbokser neemt het op oudejaarsavond in de Japanse stad Saitama op tegen kickbokser Tenshin Nasukawa. 

Maandag onthulde de 41-jarige Amerikaan dat hij daarvoor een contract heeft getekend met de Mixed Martial Arts-organisatie RIZIN Fighting Federation uit Japan. Nasukawa is in eigen land een ware ster en maakte al grootse indruk, als kickbokser en MMA-vechter. Mayweather is ongeslagen in vijftig profduels en won titels in vijf verschillende gewichtsklassen. Hij heeft nog nooit gevochten in de MMA. 

De regels van het gevecht met de twintigjarige Japanner Nasukawa moeten nog worden bepaald. “Maar daar komen we samen wel uit”, aldus Mayweather. “Ik kan een beetje worstelen en ik kan nog steeds aardig boksen. Ik kan eigenlijk alles als ik me daar mentaal op instel.” Het is voor het eerst dat Mayweather buiten de eigen landsgrenzen de ring in stapt. “Ik wil de mensen entertainen en het is goed om ook eens in een ander deel van de wereld te komen. Ik wil mijn kwaliteiten ook buiten de VS laten zien, dat maakt dit tot een speciaal gevecht.”

REUTERS

‘Money’, zoals de bijnaam van de bijzonder gefortuneerde Mayweather luidt, was eigenlijk al een tijdje met pensioen. Toch keerde hij vorig jaar terug in de ring, voor een lucratief boksgevecht met de Ierse kooivechter Conor McGregor. Hij hield aan dat gevecht 240 miljoen euro over. De Amerikaan heeft in zijn carrière al meer dan een miljard verdiend met zijn sport. 

Na zijn zege op McGregor riep Mayweather dat hij nu echt klaar is met boksen. Maar daarna werd hij snel in verband gebracht met ‘The Money Fight deel II’, waarin hij McGregor een herkansing zou geven. En ook Khabib Nurmagomedov, die vorige maand na een felbesproken kamp won van Conor McGregor in het UFC, daagde Mayweather al uit.

Mayweather met Brent Johnson van One Entertainment op de persconferentie waar het nieuws werd aangekondigd.
REUTERS Mayweather met Brent Johnson van One Entertainment op de persconferentie waar het nieuws werd aangekondigd.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GEERT LAEREMANS

  Net enkele filmpjes bekeken , als Tenshin zijn verdediging niet serieus bijschaaft ( dit lijkt wel kaas met gaten ) tegen oudjaar heeft hij geen schijn van kans tegen een ervaren rot als Mayweather

 • Filip Desmedt

  Wat al heel zeker mooi is aan deze tweekamp is dat Tenshin enorm veel respect heeft voor zijn tegenstanders en NOOIT zoals die dwaze Conor zal beginnen schelden en onnozel doen . Dit is een Japanse vechtmachine pore sang , die in meerdere categorien ongeslagen is , en niet enkel MMA dus !! Prachtige kerel , bekijk eens zijn documentaire , dat zegt genoeg !!

 • Max Aereinck

  Die Japanner ziet eruit als een jeannet, maar ik zou er toch liever geen muilpeer van krijgen!

 • Wouter Van de Walle

  Tenshin maakt die belachelijke Money met de grond gelijk binnen de eerste 2 rondes

 • Francois VERHEYEN

  Het moet niet belachelijker worden eigenlijk en ja Ali blijft de beste ooit.