Florian Landuyt dan toch van start in de allround finale

PHOTO_NEWS
De heren van het Delhaize Top-team grepen maandagavond nipt naast een ticket voor het testevent in Rio. Hiermee spatte een Olympische droom uit elkaar. Florian Landuyt leverde het beste resultaat, maar zag door een betere prestatie van de laatste gymnast ook een plaats in de allround finale aan zijn neus voorbij gaan. De organisatie heeft bevestigd dat hij alsnog mag starten.

Het Belgisch team bij de mannen werd maandagavond zeventiende en greep dus net naast een ticket voor het testevent in Rio. Nooit eerder behaalde het team zoveel punten, maar ondanks de prachtige prestatie kunnen ze zich niet meer kwalificeren voor Rio2016.

Gelukkig zag het er naar uit dat gymnast Florian Landuyt bij de eerste 24 zou eindigen en zou mogen starten in de allround finale. Uiteindelijk werd hij 25ste. Landuyt turnde zijn eerste WK en de finale bereiken behoorde in eerste instantie niet meteen tot de verwachtingen, maar als je er zo dicht bij bent hoop je hier als topsporter natuurlijk wel op.

Vanmorgen liet de Duiter Fabian Hambüchen weten niet van start te zullen gaan en intussen heeft de organisatie bevestigd dat hij vervangen wordt door eerste reserve Landuyt. Hij mag vanavond nog een keer het beste van zichzelf geven in de finale op dit WK.

"Ik denk dat ik gewoon mijn ding weer moet doen. Ik ben blijven hopen, maar had dit niet verwacht.", aldus Landuyt.

Kan hij net als Lisa Verschueren en Rune Hermans een plaats in de top 20 bemachtigen? Deze dames gaven alvast het goede voorbeeld, zij werden gisteren respectievelijk 17de en 19de in de allround finale bij de dames.

Zet je TV om 19u15 (Belgische tijd) op BBC of NOS als je de wedstrijd wil volgen.

Ik denk dat ik gewoon mijn ding weer moet doen. Ik ben blijven hopen, maar had dit niet verwacht.

Florian Landuyt