Fenomenale Dimitri ‘Dream Maker’ Van den Bergh vloert gewezen BDO-wereldkampioen in eerste ronde WK darts

rv
Dimitri Van den Bergh heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het PDC WK darts. ‘Dream Maker’ rekende in de eerste ronde af met de Engelsman Stephen Bunting. Het werd 3-1.

Bunting werd vier jaar geleden nog wereldkampioen in de BDO en was vooraf dus geen hapklare brok voor onze landgenoot. De Engelsman en nummer 21 van de wereld begon het best aan de partij. Bunting liep uit tot 2-1, maar gaf alsnog de eerste set prijs. Van den Bergh -secuur op z'n dubbels- tankte vertrouwen en schakelde in het tweede bedrijf nog een versnelling hoger. Ondanks een knappe 170-finish kon de Engelsman de 2-0-achterstand niet voorkomen. 

De 23-jarige Belg - die vorige maand nog de wereldtitel bij de junioren veroverde - telde na twee sets een gemiddelde van maar liefst 107. Op naar een eenvoudige 3-0? Neen. Van den Bergh kon zijn niveau niet volhouden, waardoor Bunting de derde set naar zich toetrok. Opnieuw spanning in de partij.

Bij een 2-2-stand in de vierde set toverde Van den Bergh in de beslissende leg liefst twee 180'ers uit zijn hoed. Hoezo stress? De Engelsman had geen antwoord meer in huis. 'Dream Maker’ klaarde uiteindelijk de klus op dubbel 3. Zo werd het 3-1 voor onze landgenoot, die in totaal een gemiddelde van 104.17 liet noteren. In de volgende ronde neemt Van den Bergh het op tegen Jelle Klaasen of Jan Dekker.

Van den Bergh: “Mik minstens op kwartfinale”

“Winnen op de verjaardag van mijn vader is geweldig”, klonk het achteraf bij Van den Bergh. “Hij is mijn inspiratiebron en de reden waarom ik met darts begonnen ben. Daarnaast haal ik ook energie uit de steun van mijn drie broers. Ik voel dat ik klaar ben voor iets groots. Ik mik minstens op de kwartfinale.”

Zestienvoudig wereldkampioen Taylor moeizaam naar tweede ronde

Phil Taylor heeft zijn pensioen nog even uitgesteld. De zestienvoudige wereldkampioen begon zijn 29ste en laatste WK met een moeizame 3-1-zege tegen zijn 27-jarige landgenoot Chris Dobey. Het werd 3-2, 3-1, 2-3 en 3-2. "The Power" hoopt zijn laatste toernooi zo lang mogelijk te rekken en wil op nieuwjaarsdag nog één keer om de wereldtitel strijden.

De 57-jarige Engelsman weet dat iedere partij in het Alexandra Palace van Londen zijn laatste kan zijn. Taylor was dan ook zichtbaar geroerd door de opkomst, waarbij hij massaal werd toegezongen door het publiek. "There's only one Phil Taylor", zong het publiek luidkeels.

De recordkampioen uit Stoke-on-Trent staat de laatste jaren in de schaduw van Michael van Gerwen, de Nederlander die de dartswereld met harde hand regeert. Taylor veroverde in 2013 zijn zestiende en laatste wereldtitel door Van Gerwen in de finale te verslaan. Twee jaar later moest hij in de eindstrijd buigen voor de Schot Gary Anderson. 

In de vorige editie van het WK verloor Taylor in de kwartfinales van zijn oude rivaal Raymond van Barneveld. Kort na die pijnlijke nederlaag kondigde Taylor aan dat hij nog één WK speelt en er dan mee stopt. De Engelse dartsgrootheid had al vaker gespeculeerd over een afscheid, maar dit keer was hij serieus. Taylor is vooral het vele reizen zat. "Ik heb dertig jaar aan de top gestaan, nu is er een nieuwe heerser, Michael van Gerwen. Laat hem het nieuwe uithangbord zijn", zei hij in januari.

Taylor stapte vandaag het podium op in een T-shirt waarop al zijn titels staan vermeld. In kleine lettertjes, anders zouden al die 216 titels zelfs op het omvangrijke tricot van Taylor niet gepast hebben.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • randy ghesquire

    Knap maat

  • Bart Denys

    Proficiat sterke match!!