Fanny Lecluyse verpulvert BR op 200m school: "Mocht wel eens na vier jaar"

EPA

Fanny Lecluyse heeft zich op het WK zwemmen in Kazan op fraaie wijze geplaatst voor de halve finales van de 200 meter schoolslag. De Belgische won haar reeks in een tijd van 2:23.77 en verpulverde daarmee haar eigen nationale record. Lecluyse deed ruim twee seconden beter dan de 2:25.92 die ze in 2011 op het WK in Shanghai had neergezet. Ze zwom de vierde tijd van de 50 deelneemsters. Eerder dit WK scherpte Lecluyse in de reeksen van de 100 meter schoolslag ook al haar Belgische record aan tot 1:07.29. Vervolgens greep ze naast de finale.

Bart Fieremans, onze man ter plaatse, sprak met Lecluyse kort na haar wedstrijd.

Over haar race:
"Ik had geen tijd in gedachten. Maar de trainingen met een nieuwe techniek die ik afgewerkt heb, gaven me veel vertrouwen. Technisch ga ik bij mijn kick iets meer naar voren. Ik wist dat ik normaal gezien een heel goeie tijd ging neerzetten, het voelde heel goed aan deze ochtend."
Over haar straf nieuw BR:
"Dat mag wel eens na het vier jaar niet verbeterd te hebben."
Over haar kansen op een finale deze namiddag:
"Ik ga niet nadenken. Mijn gevoel is zeer goed voor deze namiddag. Maar het kan zijn dat ik dan nog een stuk rapper moet om door te gaan."

De snelste tijd in de reeksen kwam op naam van de Japanse Kanako Watanabe (2:23.29). De Russische Yuliya Efimova greep met de zeventiende chrono naast een ticket voor de halve finales. Efimova, gecontesteerd want net terug van een dopingschorsing, pakte goud op de 100 meter schoolslag.