Fanny Lecluyse uitgeschakeld in halve finales 50m schoolslag

Fanny Lecluyse.
BELGA Fanny Lecluyse.
Fanny Lecluyse is er vandaag, op de voorlaatste dag van het EK langebaanzwemmen in Londen, niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de 50 meter schoolslag.

Lecluyse tikte in de tweede halve finale als zesde aan in 31.50, ruim boven haar Belgische record (30.75) dat ze vorig jaar op het WK in het Russische Kazan vestigde. Van alle halvefinalisten zette ze de 11e chrono op de tabellen. De snelste tijd kwam op naam van de Zweedse Jennie Johansson (30.74).

Eerder deze week werd Lecluyse uitgeschakeld in de halve finales van de 100 en 200 meter schoolslag.

Lecluyse teleurgesteld na nieuwe uitschakeling in halve finale

Voor de derde keer is Fanny Lecluyse er op het EK langebaanzwemmen in Londen niet in geslaagd zich te kwalificeren voor een finale. "Het was beter dan in de reeksen, maar niet goed genoeg", vatte Lecluyse haar wedstrijd na afloop samen.

"Het lukte me niet om na dertig meter een versnelling in te zetten", aldus de 24-jarige zwemster. "Mijn techniek was niet top. Afgelopen winter ben ik op stage geweest in Japan om me te verbeteren. Ik heb toen, met als doel sneller te worden, een andere manier van zwemmen geprobeerd. Soms wierp dat zijn vruchten af, soms zwom ik net trager. Daarom ben ik opnieuw op de oude manier gaan zwemmen. Ik heb dus sinds het WK in Kazan (2015) al verscheidene zwemstijlen uitgeprobeerd."

Morgen staat nog de 4x100 meter wisselslag met de aflossingsploeg op het programma. "Een Belgisch record is mogelijk", blikte Lecluyse vooruit. "Maar of een kwalificatie voor de finale erin zit? We gaan alles geven en zullen dan wel zien."