Familie Borlée ruilt atletiekclub White Star voor Racing Brussel

belga
Olivia, Jonathan, Kevin en Dylan Borlée verlaten atletiekclub Royal White Star uit Sint-Pieters-Woluwe en verbinden zich aan Royal Racing Club Brussel (RRCB). Dat maakten de Borlées vandaag bekend in een persbericht. Met hen maken nog andere atleten de overstap naar de oudste atletiekclub van België.

"Het bestuur van RRCB heeft ons met open armen ontvangen. Dat geeft een gevoel van vertrouwen en erkenning", zegt vader en coach Jacques Borlée, die terugkeert naar de club waar het voor hem en zijn broers allemaal begon. "Mijn oudste broer Jean-Pierre was hier voorzitter tot in 1992, kort voor hij overleed. Het is een ambitieuze club en we zullen er alles aan doen om die in zijn oude glorie te herstellen."

De vier Borlées werken het merendeel van hun trainingen af op de terreinen van Sportcity in Sint-Pieters-Woluwe, maar enkele specifieke oefeningen zullen ze in het Drie Lindenstadion in Watermaal-Bosvoorde doen. Daar bevindt zich sinds 1953, 62 jaar na oprichting, de hoofdzetel van de RRCB. De gloriejaren van de Brusselse atletiekclub speelden zich af tussen 1947 en het einde van de jaren '50.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels