Extreme sporter Johnny Strange overleden na ongeval met wingsuit

Johnny Strange was amper 23 jaar oud
Johnny Strange was amper 23 jaar oud
De Amerikaanse extreme sporter en avonturier Johnny Strange is omgekomen in de Zwitserse Alpen toen hij de controle verloor tijdens een vlucht met een wingsuit. Dat hebben de autoriteiten van het Zwitsere kanton Uri gemeld.

De 23-jarige Strange kwam gisteren in moeilijkheden kort nadat hij met zijn wingsuit van een 2.000 meter hoge berg gesprongen was. Hij stortte te pletter op de grond, aldus de politie. Er was op het moment van het ongeval veel wind. Er werd een onderzoek opgestart om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Het overlijden van de jongeman werd aangekondigd op de Amerikaanse celebritywebsite TMZ. Johnny Strange raakte bekend op 17-jarige leeftijd, toen hij de zeven hoogste toppen ter wereld beklom. Op 10 juli kwam op dezelfde plaats al een andere Amerikaan om bij een ongeval met een wingsuit.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus