Experimentele Belgian Cats verliezen oefeninterland tegen Japan

belga

De Belgische basketbalvrouwen hebben in Mito nabij Tokio een oefeninterland tegen Japan verloren met 91-75 (rust: 56-38). De Belgian Cats, die zich op stage in Japan voorbereiden op het EK in Servië en Letland (27 juni-7 juli), traden aan zonder Emma Meesseman, Julie Allemand en Kim Mestdagh. Ook Ann Wauters, die nog revalideert van een knieblessure, stond niet op het wedstrijdblad.

De Belgische vrouwen spelen op 2 juni een tweede maal tegen hun Japanse collega’s. Vervolgens zetten ze koers naar Zaragoza, waar ze een vriendschappelijk toernooi (8 en 9 juni) afwerken met Spanje, Rusland en Italië. Nadien keren de Cats terug naar België voor een nieuw vriendschappelijk toernooi in het Brusselse Zuidpaleis. Daarin treffen ze Spanje (14 juni), Canada (15 juni) en China (16 juni).

De twee laatste vriendschappelijke duels staan op 21 en 22 juni geprogrammeerd, telkens tegen Italië. Op 24 juni vertrekken de Cats naar Servië. België treft op het EK in de groepsfase Rusland, Wit-Rusland en Servië. De zes beste landen kwalificeren zich voor een pre-olympisch toernooi op weg naar Tokio. 

BELGAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.