Ex-topatleet Ronald Desruelles stapt uit het leven

Vlaamse Atletiekliga
Voormalig topsprinter en verspringer Ronald Desruelles is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de Vlaamse Atletiekliga (VAL) op zijn website. Desruelles woonde in Thailand, waar hij restauranteigenaar was. De ex-atleet zou met financiële problemen gekampt hebben en stapte uit het leven door zich te verhangen.

Een uitgebreid portret van Ronald Desruelles kan u lezen op HLN Sport Plus (deze maand gratis!)

Ronald Desruelles bezat in Thailand drie restaurants, die echter niet bijster goed draaiden. Volgens lokale media slaagde Desruelles er niet meer in om zijn personeel te betalen. Zondagavond zou de ex-atleet zijn 30-jarige Thaise vriendin gevraagd hebben om het appartement dat ze beiden betrokken in de stad Patong, te verlaten. Toen de vrouw een uur later terugkeerde, trof ze het lichaam van Desruelles aan in de badkamer. Hij bleek zich te hebben opgehangen. De politie vond in de flat twee brieven. Daarin vroeg Desruelles om één van zijn restaurants te verkopen en met dat geld de schulden af te lossen.

Belgisch recordhouder
Ronald Desruelles is met een chrono van 10.02 nog steeds Belgisch recordhouder op de 100 meter. In het verspringen moet hij met 8m08 alleen Erik Nys (8m25) laten voorgaan. Op de 60 meter indoor verzamelde Desruelles medailles op EK's (1x goud, 1x zilver, 2x brons) en WK's (1x brons), met als hoogtepunt de Europese titel in 1986 in Madrid. Ook in het verspringen pakte hij op het EK indoor een medaille, in 1978 zilver in Milaan. Zijn Europese indoortitel van 1980 in het Duitse Sindelfingen moest hij inleveren na een positieve dopingtest.

Desruelles, die in 1979 de Gouden Spike won, is de oudere broer van Patrick Desruelles, meervoudig Belgisch kampioen polsstokspringen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels