Evi Van Acker neemt de leiding over in Copa Brasil

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Evi Van Acker heeft vandaag na afloop van de tweede dag in de Laser Radial-klasse op de Copa Brasil zeilen (13-20 december) in Rio de Janeiro de leiding overgenomen van de Litouwse Gintare Scheidt.

Van Acker finishte in de woensdag gevaren regatta's op het olympisch vaarwater achtereenvolgens op de tweede, dertiende en opnieuw de tweede plaats, wat haar in de stand met dertien punten aan de leiding brengt. In de drie regatta's van de openingsdag was ze goed voor twee zeges en een zevende plaats. Het slechtste resultaat telt niet mee in de stand. "Aan de leiding!", schreef een tevreden Van Acker nadien op Twitter.

In de stand heeft ze zes punten voorsprong op de Zweedse Josefin Olsson (19 punten). De Nederlandse Marit Bouwmeester is met 24 punten opgeklommen naar de derde plaats. Gintare Scheidt verloor drie plaatsen en is nu vierde (24 punten), de Deense Anne Marie Rindom (29 punten) sluit de top vijf af.

Emma Plasschaert zakte met 34 punten twee plaatsen en is nu zesde, na achtereenvolgens een tiende, zevende en zestiende plaats op de tweede dag.