Engelse rugbyers kwaad door verplichte koptelefoons

ANP
Engeland heeft het WK Rugby in eigen land via een zijdeur verlaten. Volgens The Telegraph komt deze afgang vooral door onvrede binnen de ploeg. De krant heeft vernomen dat de spelers onder meer woedend waren over de verplichting van de Engelse rugbyunie om met koptelefoons van Samsung rond te lopen.

Vrijwel alle spelers zijn in het bezit van koptelefoons van Beats by Dr Dre - gesponsord doorgaans - en ze hadden dan ook graag met die apparaten rond willen lopen tijdens de voorbereidingen op wedstrijden. Door de rugbybond RFU was dat verboden omdat er een contract voor het toernooi was afgesloten met Samsung. Een vergelijkbare deal tussen wereldvoetbalbond FIFA en Samsung zorgde in 2014 ook al voor gefrustreerde voetballers.

Een ander punt waar de Engelse rugbymannen erg verontwaardigd over zijn is over het verbod om columns te schrijven. Van de RFU mochten ze niet meer op eigen houtje in de media verschijnen. Wel moesten ze verplicht aan allerlei persmomentjes deelnemen. Engeland werd op 3 oktober door Australië uit het toernooi geveegd.