Engeland stoot als eerste door naar kwartfinales op het WK rugby

Photo News
Engeland heeft zich op het WK rugby in Japan geplaatst voor de kwartfinales. De Engelsen haalden het in hun derde wedstrijd in groep C met 39-10 van Argentinië.

Engeland, dat eerder won van Tonga (35-3) en de Verenigde Staten (45-7), voert de stand aan met vijftien punten. Frankrijk (9 ptn) en Argentinië (6) volgen, voor Tonga en de VS (elk 0). Engeland speelt nog een groepsmatch, tegen Frankrijk, maar heeft zijn ticket voor de kwartfinales (top 2 van de groep) al beet.

In groep D klopte Australië met 45-10 Uruguay. Australië (11 ptn) gaat aan kop met elf punten, voor Wales (9). De Australiërs eindigen de poulefase met een partij tegen Georgië.

Gastland Japan pakte in groep A ook zijn derde zege in evenveel duels. De organisatoren, eerder te sterk voor Rusland (30-10) en Ierland (19-12), wonnen ditmaal van Samoa met 38-19. Japan, dat de poules afsluit met een duel tegen Schotland, blijft zo ook op koers voor een stek bij de laatste acht. 

Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.