Emma Plasschaert valt net naast podium, Simon De Gendt pakt goud op WK Laser Radial

Plasschaert vorig jaar in Aarhus, toen ze op het WK goud pakte.
rv Plasschaert vorig jaar in Aarhus, toen ze op het WK goud pakte.
Emma Plasschaert is op het WK zeilen in de Laser Radial-klasse op de vierde plaats geëindigd. De 25-jarige titelverdedigster steeg na de laatste twee regatta’s voor de kust van het Japanse Sakaiminato van stek vijf naar vier. Simon De Gendt pakte in dezelfde klasse bij de mannen het goud.

Plasschaert moest in de eerste regatta van de dag tevreden zijn met de 31ste plaats. Dat was haar minste resultaat en telde dus niet mee in haar totaalscore. In de laatste race werd ze dertigste. De West-Vlaamse sluit zo af met 106 punten. De Deense Anne-Marie Rindom (50 ptn) ging met de eindzege aan de haal, voor de Nederlandse Marit Bouwmeester (86) en de Britse Alison Young (89).

Bij de mannen stond Simon De Gendt zijn eerste stek niet meer af. Na een zesde en vijfde plaats op de slotdag won hij met twintig punten. De Australiër Zac West (26) en de Braziliaan Guilherme Perez (49) volgden in zijn spoor. Jan Heuninck eindigde als zesde met 82 punten. De Laser Radial is geen olympische categorie bij de mannen.

BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Berg

    Toch nog mooie remonte na een verschrikkelijk begin van het WK.