Emma Plasschaert moet zich tevreden stellen met brons op EK Laser Radial

Plasschaert vorig jaar in Aarhus, toen ze op het WK goud pakte.
rv Plasschaert vorig jaar in Aarhus, toen ze op het WK goud pakte.
Zeilster Emma Plasschaert heeft de bronzen medaille veroverd op het Europees kampioenschap Laser Radial in Porto.

De regerende wereldkampioene begon als tweede aan de slotdag. In de laatste regatta’s, elf en twaalf, werd ze respectievelijk vijfde en derde. Met een totaal van 47 punten moest ze het zilver aan de Nederlandse olympisch kampioene en titelverdedigster Marit Bouwmeester laten. Die werd zaterdag vierde en eerste en wipte met 45 punten nog over Plasschaert. 

De eerste plaats van de Deense Anne-Marie Rindom kwam niet meer in gevaar. Op de slotdag was ze na winst in de elfde regatta zegezeker. Ze beëindigde de competitie met 33 punten. Maité Carlier, de tweede Belgische, werd 58ste. In mei 2018 eindigde Plasschaert ook als derde op het EK in La Rochelle. Enkele maanden later, in augustus, zeilde ze naar de wereldtitel in Aarhus. 

In het EK Laser Radial bij de mannen behield Simon De Gendt op de slotdag zijn negende plaats. Jan Heuninck ging nog twee banken vooruit en werd 26e. Bij de U21 is De Gendt vijfde en Heuninck twintigste. Wannes Van Laer schoof zaterdag nog vier plaatsen op in de Laser Standard en eindigde als zestiende.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.