Emma Plasschaert klimt naar tweede plaats op EK Laser Radial

Pedro Martinez/Sailing Energy / Hempel Sailing World Championships, Aarhus 2018

Zeilster Emma Plasschaert is op het EK Laser Radial in Porto van de twaalfde naar de tweede plaats opgerukt. De wereldkampioene beëindigde vandaag de derde en vierde regatta telkens als tweede. De winst was twee keer voor de Deense Anne-Marie Rindom. Die leidt met vier punten voor Plasschaert (12 punten), die vorig jaar brons pakte op het EK, en de Noorse Line Flem Höst (15 punten). De Nederlandse titelverdedigster en olympisch kampioene Marit Bouwmeester (22 punten) steeg van de tiende naar de zevende plaats. Maité Carlier staat na een zestiende plaats in de derde regatta en een opgave in de vierde op de 68ste plaats.

William De Smet is na vier regatta's in de Laser Standard negentiende met 29 punten. Hij noteerde vandaag een opgave en een zesde plaats. Wannes Van Laer staat 30ste met 42 punten na een twaalfde en tiende plaats. In de Laser Radial mannen staat Simon De Gendt na de tweede dag elfde (33 punten), Jan Heuninck 27ste (64 punten). Beiden komen ook in aanmerking voor de U21-ranking.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.