Elke Vanhoof wordt vijfde in Denemarken

Elke Vanhoof (midden).
PHOTO_NEWS Elke Vanhoof (midden).
BMX-ster Elke Vanhoof heeft gisteren een vijfde plaats behaald in de vijfde manche van de BMX European Cup in het Deense Bjerringbro. Bij de junioren werd Mathijs Verhoeven derde.

Vanhoof wist zich net voor de damesfinale te kwalificeren in Denemarken en was na afloop tevreden met een vijfde plaats op het lange en zware parcours. De zege ging, net zoals in de vorige twee manches, naar de Venezolaanse Stefany Hernandez waar Vanhoof toen telkens tweede werd.

Bij de heren junioren viel er goed nieuws te noteren. Mathijs Verhoeven fietste naar een derde stek. De zege ging naar de Fransman Romain Racine, de tweede stek was voor de Let Helvijs Babris. Ook in de vorige manche in Frankrijk deed de Belgische junior het trouwens goed en stond hij met een tweede plaats op het podium.

Bij de heren elite was het andermaal Nederland boven met winst voor Twan Van Gendt en een tweede plaats voor Joris Harmsen. De Let Rihards Veide vervolledigde het podium. Onze landgenoten Wouter Segers en Ghinio Van de Weyer strandden beide in de kwalificaties.

Vorig jaar behaalde Vanhoof eindwinst in de European League en werd ze zevende op het EK BMX. Het leverde haar een contract op bij Topsport Defensie en nu doet ze er alles aan om zich te kwalificeren voor haar olympische droom in Rio in 2016.

Vandaag wordt nog de zesde manche afgewerkt in Denemarken.

Vorig jaar behaalde Vanhoof eindwinst in de European League, werd ze zevende op het EK BMX en strandde ze in de halve finale op het WK. Het leverde haar een contract op bij Topsport Defensie en dus kan ze nu, vrij van zorgen, zich voorbereiden op haar olympische droom. Binnenkort neem ze ook deel aan de Europese Spelen in Bakoe.