Ekaterinburg kampioen zonder Emma Meesseman

photo_news
Ekaterinburg heeft in Rusland de landstitel in het vrouwenbasketbal veroverd. Het team van Emma Meesseman won de derde ontmoeting (best-of-five) van Nadezhda Orenburg en dat volstond voor de titel. Meesseman speelde niet mee in de kampioenenwedstrijd. Ze is het slachtoffer van de beperking op het aantal niet-Russische speelsters in de Russische competitie.

Ekaterinburg domineerde de best-of-five met Orenburg zoals het eerder (met Meesseman) al had gedaan in de finale van de Euroleague. Zaterdag won het met 87-67, zondag met 80-52 en vandaag in Orenburg met 59-69. Het is de achtste titel op rij voor Ekaterinburg, de tiende in de clubgeschiedenis.

"Ik ben in de finalematchen niet in actie gekomen omdat het mijn beurt was om op de bank plaats te nemen", legt Meesseman uit. "Het is nooit leuk, maar ik werd er voor mijn komst naar Ekaterinburg al over ingelicht." Meesseman vervoegde Ekaterinburg in februari. Ze kwam over van Spartak Moskou en won met haar nieuwe team vorige maand ook al de Euroleague.

Deze zomer komt Meesseman voor het vierde seizoen uit in de WNBA. Ze verdedigt er de kleuren van de Washington Mystics.