Uitgeschakelde Red Panthers in slotfase onderuit tegen Ierland op EK

BELGA
Geen eerherstel voor de uitgeschakelde Red Panthers op het EK. De Belgische hockeyvrouwen zijn de degradatiepoule gestart met een nederlaag. De Panthers (FIH 9) verloren in extremis tegen Ierland (FIH 8) met 1-2. België moet nog vol aan de bak om het behoud te verzekeren.

Ierland, dat in 2018 vicewereldkampioen werd achter het ongenaakbare Nederland, klom in het eerste kwart op voorsprong via Barr (11.) op strafcorner. De Belgen moesten reageren, maar slaagden daar niet meteen in. Ambre Ballenghien (44.) lukte helemaal in het slot van het derde kwart dan toch de gelijkmaker. België wilde meer, maar liet zich verrassen. O’Flanagan (59.) tikte vlak voor affluiten de 1-2 in doel.

De Panthers begonnen het EK sterk, met een 1-1-draw tegen topfavoriet Nederland (FIH 1) en een 4-1-zege tegen Rusland (FIH 23). Maar een zure 1-0-nederlaag tegen Spanje (FIH 7) veroordeelde hen tot het spelen van de degradatiepoule.

Hun zege tegen Rusland nemen de Belgen mee naar de degradatiepoule, waardoor België met drie punten derde staat. Rusland klopte eerder vrijdag Wit-Rusland (FIH 22) met 5-0 en staat tweede met evenveel punten als de Belgen, maar telt een gemaakt doelpunt meer. Ierland (6 ptn) staat aan kop, Wit-Rusland (0 ptn) helemaal vanonder. Zondagochtend (11u15) beëindigen de Panthers hun EK tegen Wit-Rusland, Rusland treft Ierland. De laatste twee van de groep degraderen naar de Nations Trophy.

In de halve finales neemt Engeland (FIH 4) het vrijdagavond om 18u op tegen Nederland en geeft Spanje om 20u30 Duitsland (FIH 5) partij. De finale en de wedstrijd om het brons staan zondagnamiddag op de planning. 

BELGA
BELGA
BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  BS mensen. Na Nederland spelen ze ook tegen Rusland een erg goede wedstrijd maar tegen Spanje missen ze na scheidsrechterlijke dwalingen de 1/2 finales voor eigen volk. Dát en niets anders heeft mentaal zwaar gezeten en je zou voor minder! De redenering alsdat het behalen van een historisch punt tegen dé wereldmacht in het hockey tevens een derby, wat altijd een enorme boost is, aan de basis ligt insinueert een houding waar mss uzelf schuldig aan bent 'heren', maar zéker niet onze meisjes..

 • Hein Haemers

  Zit weer in het bolleke,gelijk tegen Nederland en weer euforie. Had beter een nederlaag kunnen zijn en vrijuit strijden daarna. Wijzen naar een scheidsrechter heeft nooit zin

 • LUC HUON

  Zonder dat punt tegen Nederland was hun toernooiresultaat waarschijnlijk beter geweest. Eerst dachten ze met een been in de hemel te zijn en toen dat niet zo bleek zaten ze plots in de hel. Die ploeg staat mentaal nergens.

 • Gino Denil

  Behalve tegen Nederland hebben ze ondermaats gespeeld. Maar zonder dubieuze beslissingen in de vorige wedstrijden van de scheidsechters zaten ze wel in de halve finales. En kon nederland zelfs uitgeschakeld geweest zijn. Dat heeft waarschijnlijk ook zijn sporen achter gelaten.

 • Dave Janssens

  Als je niets volgt en zomaar denkt kan je net zo goed denken dat het slecht hockey is natuurlijk. Het was gewoon een mindere dag, het gaat tenslotte om mensen en topsport waar het geringste verschil cash betaald wordt. Mijn inziens verwerkten ze de mentale opdoffer van het onfortuinlijk verlies tegen Spanje nog niet echt en laat mentale weerbaarheid nu net een van hun gekende werkpunten zijn maar ik laat zo'n analyse liever over aan Etienne die vanuit z'n zetel veel denkt maar weinig volgt.