Road to Rio: Red Panthers boeken eerste zege in World League Hockey

Onze vrouwelijke hockeyploeg heeft de eerste overwinning beet in de World League hockey. Op eigen terrein in Brasschaat klopten de Red Panthers India met het kleinste verschil. Van Lindt zorgde na wat geharrewar voor het enige doelpunt van de partij, maar het werd even later nog bijzonder warm voor het Belgische doel. Op de World League Hockey kunnen de hockeysters een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het had wel evengoed 1-1 kunnen staan op het einde van de partij, maar daar besliste Stephanie De Groof anders over. Na een strafcorner kwam India nog gevaarlijk opzetten. Voor een leeg doel leek de gelijkmaker een feit totdat De Groof op de doellijn uitpakte met een straffe redding. Ze hielp haar doelman een handje en keerde het gevaarlijke schot van de lijn. Een belangrijke tussenkomt die je hieronder kan bekijken.

Het kostte veel zweet, maar de Red Panthers zijn wel goed begonnen aan hun toernooi. Later nemen ze het in de groepsfase nog op tegen vicewereldkampioen Australië (FIH 2/24 juni om 18u), Polen (FIH 23/25 juni om 18u) en Nieuw-Zeeland (FIH 4/27 juni om 16u). De top vier van elke groep stoomt door naar de kwartfinales, waar er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt.

Road to Rio
De hockeyploegen strijden om een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Om zeker te zijn van kwalificatie voor die Spelen, moeten de Red Panthers in de top drie van het toernooi eindigen. Zonder meer een lastige opgave.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Technische fiche

In Brasschaat:

World League hockey vrouwen - 1e speeldag (groep B):

België - India 1-0 (0-0)

Scheidsrechters: C. Adenot (Fra) en A. Rostron (ZAf)

Doelpunt:

België: Van Lindt (35.) na strafcorner

Opstelling België: D'Hooghe, De Groof, Fobe, Van Lindt, Cavenaile, Raes, Vandermeiren, Nelen, Gerniers, Sinia, Boon. Kwamen in: Puvrez, Versavel, Wagemans, Simons, Vanden Borre en De Scheemaekere

Coach: Pascal Kina